Summerschool

Om je als student optimaal uit de startblokken te laten schieten, richt het PIVH een aantal opfrissings- en of kennismakingsmomenten in. Op deze momenten wordt waardevolle leerstof opgefrist. Onze Summerschool biedt het allemaal!

De summerschool vindt plaats op woensdag 29 en donderdag 30 augustus 2018 zowel in de voor als namiddag in het PIVH. Via onderstaande linken vind je meer info en kan je je aanmelden voor een moment naar jouw noden. We wensen jullie alvast veel succes!

WOENSDAG 29/8 - voor studenten die naar module 3, 4 of 5 gaan

DONDERDAG 30/8

1. Opfrissing anatomie M1 en M2

(Huidige of nieuwe studenten die naar M3, 4 of 5 gaan)

In module 1 en 2 hebben jullie kennis gemaakt met de normale, gezonde werking van het menselijk lichaam. In het dagelijks leven ervaren jullie zelf of in je omgeving dat die werking soms verstoord wordt. Ziekte kunnen we dus best omschrijven als een verstoring in het harmonieuze samenwerkingssysteem van het lichaam. Dat kan zowel fysiek als psychisch van aard zijn. In module 3, 4 en 5 komen al deze ziektebeelden aan bod en gaan jullie hier dieper op in. Om deze pathologie allemaal goed te kunnen begrijpen, is het erg belangrijk om een stevige basiskennis te hebben van wat een gezond lichaam inhoudt. Daarom bieden we jullie de kans om de geziene leerstof uit M1 en M2 op te frissen tijdens onze Summerschool. Tot dan?!

WOENSDAG 29/8

Inschrijven

2. Verpleegkundig rekenen

In de dagelijkse praktijk in de gezondheidszorg moet je goed kunnen rekenen. Je moet snel, maar vooral nauwkeurig rekenen. Dat is belangrijk omdat simpelweg de komma verkeerd zetten, het verschil kan uitmaken tussen leven en dood.

Om je zo goed mogelijk aan de opleiding te laten starten, bieden we in onze Summerschool een opfrissing aan van de hoofdbewerkingen (optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen zowel van natuurlijke als decimale getallen) om zo de volgende stap naar het verpleegkundig rekenen vlot te kunnen zetten.

Wat mag je verwachten: een korte zelftest, opfrissen van de werkwijze/theorie, oefenen en een korte eindtest.

Immers goed begonnen is half gewonnen dus heten we je van harte welkom op deze reken-sessie.

DONDERDAG 30/8

Inschrijven

3. Basis van het menselijk lichaam

Tijdens je opleiding tot verpleegkundige ga je heel wat lessen krijgen over de werking van het menselijk lichaam. Het menselijke lichaam is misschien wel het grootste wonder van de natuur. Wie zich verdiept in de bouw en werking van het lichaam, kan niet anders dan verwondering voelen voor dit ingenieuze systeem, waarin ongeveer 50.000 miljard cellen harmonieus samenwerken om het grote geheel in stand te houden.

Tijdens onze Summerschool laten we jullie al een eerste keer kennismaken met dit prachtig samenwerkend geheel zodat je met een voorbereid gevoel aan de lessen van anatomie en fysiologie kunt starten. Waarom ademen en eten we? Hoe zit ons lichaam in elkaar? Welke stelsels zijn er en hoe staan die met elkaar in verband? Hierop ga je zeker een antwoord krijgen. Tevens bieden we je tips rond literatuur en websites waar je nog meer te weten kan komen en filmpjes kan bekijken die je kunnen helpen bij bij de lessen anatomie tijdens je opleiding. Van een win-win situatie gesproken!

DONDERDAG 30/8

Inschrijven

4. Opfrissing verpleegkundige technieken M3 en M4

Heb je tijdens je stages het gevoel gehad dat je niet elke techniek voldoende of zelfs niet hebt kunnen oefenen? Voel je je tijdens praktijkexamens erg onzeker? Of heb je gewoon zin om je technieken nog eens op te frissen? Wees dan welkom in onze Summerschool. Samen met ervaren en deskundige docenten kun je je wondzorgskills, infusiemateriaal, maag-en blaassondage nog eens helemaal onder de loep nemen en oefenen tot je er net niet bij neervalt ;-) Have fun!

DONDERDAG 30/8

Inschrijven