Summerschool
"Optimaal aan mijn module beginnen − hoe doe ik dat?"

Om je als student zo goed mogelijk uit de startblokken te laten schieten, richt het PIVH een aantal opfrissings- en of kennismakingsmomenten in. Op deze momenten wordt waardevolle leerstof opgefrist. Onze Summerschool biedt het allemaal!

De Summerschool vindt plaats in Kunstlaan 1 op woensdag 25 en donderdag 26 augustus 2021 - zowel in de voor- als namiddag. Via onderstaande linken vind je meer info en kan je je aanmelden voor een moment naar jouw noden. We wensen je alvast veel succes.

PIVH Summerschool aanbod

Voor NIEUWE studenten die starten in module 1:

Voor HUIDIGE (of nieuwe) studenten die starten in een hogere module:

Basis rekenen
Wat gaan we doen?

In de dagelijkse praktijk in de gezondheidszorg moet je goed kunnen rekenen. Je moet snel, maar vooral nauwkeurig rekenen. Dat is belangrijk omdat simpelweg de komma verkeerd zetten, het verschil kan uitmaken tussen leven en dood.

Om je zo goed mogelijk aan de opleiding te laten starten, bieden we in onze Summerschool een opfrissing aan van de hoofdbewerkingen (optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen zowel van natuurlijke als decimale getallen) om zo de volgende stap naar het verpleegkundig rekenen vlot te kunnen zetten.

Wat mag je verwachten: een korte zelftest, opfrissen van de werkwijze/theorie, oefenen en een korte eindtest. Immers goed begonnen is half gewonnen!

Wie mag dit volgen?

Basis rekenen: nieuwe studenten M1

Wanneer? DONDERDAG 26/8 Inschrijven
Basis van het menselijk lichaam
Wat gaan we doen?

Tijdens je opleiding tot verpleegkundige krijg je heel wat lessen over de werking van het menselijk lichaam. Het menselijke lichaam is misschien wel het grootste wonder van de natuur. Wie zich verdiept in de bouw en werking van het lichaam, kan niet anders dan verwondering voelen voor dit ingenieuze systeem, waarin ongeveer 50.000 miljard cellen harmonieus samenwerken om het grote geheel in stand te houden.

Tijdens onze Summerschool laten we jou al een eerste keer kennismaken met dit prachtig samenwerkend geheel zodat je met een voorbereid gevoel aan de lessen van anatomie en fysiologie kunt starten. Waarom ademen en eten we? Hoe zit ons lichaam in elkaar? Welke stelsels zijn er en hoe staan die met elkaar in verband? Hierop ga je zeker een antwoord krijgen. Tevens bieden we je tips rond literatuur en websites waar je nog meer te weten kan komen. Van een win-win situatie gesproken!

Wie mag dit volgen?

Basis menselijk lichaam: nieuwe studenten M1

Wanneer? DONDERDAG 26/8 Inschrijven
Opfrissing anatomie M1 en M2
Wat gaan we doen?

In module 1 en 2 heb je kennisgemaakt met de normale, gezonde werking van het menselijk lichaam. In het dagelijks leven ervaar je zelf of in je omgeving dat die werking soms wordt verstoord. Ziekte kunnen we dus best omschrijven als een verstoring in het harmonieuze samenwerkingssysteem van het lichaam. Dat kan zowel fysiek als psychisch van aard zijn.

In module 3, 4 en 5 komen al deze ziektebeelden aan bod en gaan we hier dieper op in. Om deze pathologie goed te kunnen begrijpen, is het erg belangrijk om een stevige basiskennis te hebben van wat een gezond lichaam inhoudt. Daarom bieden we jou de kans om de geziene leerstof uit module 1 en 2 op te frissen tijdens onze Summerschool. Tot dan?!

Wie mag dit volgen?

Opfrissing anatomie module 1: huidige of nieuwe studenten die naar M3, 4 of 5 gaan

Opfrissing anatomie module 2: huidige of nieuwe studenten die naar M5 gaan

Wanneer? WOENSDAG 25/8 Inschrijven
Opfrissing verpleegkundige technieken M4
Wat gaan we doen?

Heb je tijdens je stages het gevoel gehad dat je niet elke techniek voldoende of zelfs niet hebt kunnen oefenen? Voel je je tijdens praktijkexamens erg onzeker? Of heb je gewoon zin om je technieken nog eens op te frissen? Wees dan welkom in onze Summerschool. Samen met ervaren en deskundige docenten kun je je wondzorgskills, infusiemateriaal, blaassondage nog eens helemaal onder de loep nemen en oefenen tot je er net niet bij neervalt. Have fun!

Wie mag dit volgen?

Opfrissing vpk technieken module 4: huidige of nieuwe studenten die naar M3 of 5 gaan

Wanneer? DONDERDAG 26/8 Inschrijven
Opfrissing verpleegkundig rekenen
Wat gaan we doen?

Rekenen opfrissen?

Wie mag dit volgen?

Opfrissing vpk rekenen module 1 en 2: huidige of nieuwe studenten die naar M3 of 4 gaan

Opfrissing vpk rekenen module 3 en 4: huidige of nieuwe studenten die naar M5 gaan

Wanneer? WOENSDAG 25/8 Inschrijven
Opfrissing SVH/PESDIE
Wat gaan we doen?

Om je opdracht op stage zo goed en vlot mogelijk te laten verlopen, bieden we je een opfrissing aan van de PESDIE. We beginnen met een correcte gegevensverzameling om dan over te gaan naar de 11 gezondheidspatronen van Gordon. Hier halen we zowel de actuele als potentiƫle verpleegproblemen uit waar we een verpleegdiagnose opplakken. En we sluiten af met een SVH of PESDIE.

Meebrengen!

Blanco stageboekopdracht en Carpenito.

Wie mag dit volgen?

Opfrissing SVH/PESDIE: huidige of nieuwe studenten die naar M3, 4 of 5 gaan

Wanneer? DONDERDAG 26/8 Inschrijven
PIVH Summerschool deelnemingsvoorwaarden:

Veel succes!

Summerschool