PIVH | Verpleegkunde

Buitenlandse Stage


In de module 'toegepaste verpleegkunde' (laatste jaar) bestaat de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland.

Een stage-ervaring als verpleegkundige in een ontwikkelingsland verandert voor altijd de manier waarop je verpleegkunde ziet. Na een buitenlandse stage 'verpleegkunde' ben je beter voorbereid op een carrière als verpleegkundige dan een medestudent die thuisblijft. Je leert er hoe verpleegkundigen zich aanpassen aan werken op onderbezette ziekenhuisafdelingen, behandelt er aandoeningen die je nooit eerder gezien hebt, en nog veel meer.

Dé verpleegkunde stage op maat

Samen met Work the World organiseert het PIVH stages in het buitenland geheel op maat en verzorgd tot in de puntjes.

Deze klinische stages zijn daarom ver van doorsnee: ze zijn volledig afgestemd op de individuele wensen van jou als student. We doen er alles aan om jou een complete ervaring te geven. Zo bieden wij ondersteuning bij de administratieve zaken en het regelen van je visum, organiseren we je plaatsing in een ziekenhuis, en brengen we ook regelmatig een bezoek aan onze teams overzee.

pivh
pivh

Een unieke ervaring als verpleegkundige

Of je er nu voor kiest om tijdens je buitenlandse stage met volwassenen of kinderen te werken, onder de vleugels van je begeleider krijg je als student verpleegkunde de kans om voor jou onbekende aandoeningen zoals dengue koorts, malaria of rabiës te diagnosticeren en te behandelen.

Omdat de medische zorg duur is en patiënten vaak ver van het ziekenhuis wonen, maken ze de trip pas als hun aandoeningen ver gevorderd zijn. Dit is een unieke mogelijkheid om verpleegkunde vanuit een heel ander perspectief te zien.

Praktische ondersteuning tijdens je klinische stage

Als je eenmaal bent aangekomen op de plek van bestemming, staat een gastvrij team 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar, wat je ook nodig hebt.

Verschillende medewerkers zijn er om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens je verblijf in één van de volledig bewaakte en verzorgde Work the World-studentenhuizen.

Je krijgt tevens toegang tot MyTrip, een online informatieplatform dat alle onderdelen van jouw verpleegkundige stage in het buitenland actief bijhoudt.

Ons doel is om jou een unieke stage-ervaring van hoge kwaliteit op maat te bieden.

Bestemmingen:

  • Cambodja
  • Filipijnen
  • Ghana
  • Tanzania
  • Sri Lanka
  • Peru
  • Nepal

pivh